Corporate

1993 yılında kurulan DİZAYN MAKİNA, kurulduğu günden bugüne, müşteri memnuniyeti ve ürün kalitesini ön planda tutarak sürekli büyüme hedefleri doğrultusunda dolum ve paketleme makinaları ile gıda sektöründe müşterilerine en iyi hizmeti vermeyi ilke edinmiştir.

Firmamız giderek büyüyen yapısının ve iş hacminin gereği olarak kurumsallaşma sürecine adım atmış, firma içerisinde iş bölümü ve AR-GE çalışmaları ile ihtisaslaşmayı sağlayarak, teknolojik gelişmeleri izleyerek ve uygulayarak Avrupa kalitesini Türkiye’de üreten firma konumuna gelmiştir.

Amacımız, müşterilerimizin ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verebilecek etkin, güvenilir, uluslararası standartlarda gıda sektörüne hizmet eden dolum ve paketleme makina sanayii kuruluşu olmaktır.

Hedefimiz, Müşteri ve çözüm odaklı çalışmak, müşterilerimize söz verilen zamanda eksiksiz hizmet ve ürün sunmak, kaliteyi her geçen gün arttırmaya yönelik çalışanlarımızın bireysel gelişimlerini sağlamaktır.

“Müşteri var olma sebebimizdir” anlayışını bir an bile unutmadan,

  • Hızlı ve doğru bir şekilde üretim yapmak,
  • Müşteri ihtiyaçlarını zamanında, eksiksiz ve istenilen şekilde karşılamak,
  • Güvenilir bir firma ile çalışma rahatlığını müşterilerimize sağlamak,
  • Yeni ve özgün tasarımlarıyla işlevsel ve modern formlarda karşılamak,
  • Yüksek standartların üzerinde çıkabilmek amacıyla ciddi çalışma şartlarını sağlamak
Atölyede başlayan Üretimden, Kalitesiyle Bir marka haline gelip, Dünyanın 116 ülkesine ihracat yapmayı başaran bir firmanın öyküsü.

Dolum ve paketleme makineleri imalatı alanında faaliyet gösteren dizayn Makine 1993 yılında Kuruldu Kuruluşundan 26 yıl sonra Dizayn Makine Türkiye genelinde 8 bayisi,9 farklı ülkede temsilciliği olan ve 116 ülkeye kendi markaları ile ihracat yapan, gıda ve dolum makineleri alanında marka haline gelebilmiş bir firmadır. Şirketimizin kurucusu ve genel müdürü olan Necmettin Öztürk’e göre bugün ulaştığımız nokta sabrın, azmin ve kararlılığın ürünü.

Meyve Suyu Üretiminden Makine Üreticiliğine Giden Yol

1989 yılında bir arkadaşı ile Meykon Meyve Suları ismiyle üretime başlayan şirketin meyve sularının dolumunda kullandığı makine birkaç ay sonra problemler çıkarmaya başlar. Kullandıkları dolum makinesinde ortaya çıkan sorunların artmaya başlaması üzerine Öztürk,kendisinin daha iyi çalışan bir makine yapacağına olan inancıyla, eldeki mevcut makineyi inceleyerek kendi dolum makinesini yapmaya karar verir. Makine imalatı konusunda hiçbir teorik ve pratik bilgisi olmamasına rağmen kendi makinesini üretme kararı alan Öztürk, Kullandıkları dolum makinesinin çalışma prensiplerini temel alarak benzeri bir makineyi altı aylık çalışma sonunda üretmeyi başarır. Kendi imal ettiği makine ile sorunsuz şekilde meyve suyu üretimine devam eden Öztürk’ün katıldığı gıda fuarı,makine üreticiliğine giden sürecin başlangıcını oluşturacaktır. 1990 yılında düzenlenen gıda fuarını gezme fırsatı elde eden Necmettin Öztürk,Meykon Meyve suları ile devam etmekte olan fuarda katılımcı olarak yer almak ister. Dört gün sürecek fuarı ikinci gününde ziyaret eden Öztürk, geri kalan iki günlük süre için, fuara katılım iznini zorda olsa almayı başarır. Fuarın ikinci günü akşamı, yoğun bir çalışma ile kendi imalatı olan makinenin fuar alanında kurulmasını gerçekleştirir. Fuarın kalan son iki gününde kendi makineleri ile yaptıkları tanıtım büyük ilgi uyandırır. Meyve suyu üreticisi olarak katıldıkları fuardan 10 adet dolum makinesi siparişi almayı başararak ayrılırlar. Gıda fuarında aldıkları makine siparişleriyle makine imalat sektörüne adım atan Necemttin Öztürk, üç ortağı ile birlikte, 70 m2’lik bir atölyede makine imalatı alanında faaliyet göstermeye başlar.

Dizayn Makine’nın Kuruluşu

1993 yılına gelindiğinde makine imalatı sektöründe kendi firması ile devam etme kararı alan Öztürk, Bir aile şirketi olan Dizayn Makina’yı kurar. Kuruluşundan sonraki ilk dört yılda müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda gıda dolum makineleri üretimi gerçekleştiren ve ürün çeşitliliğini artıran Dizayn Makine ,1997 yılında Necmettin Öztürk İtalya’nın Milano Şehrinde Katıldığı Makine fuarı alanında duayen olan İtalyanların ürettikleri makineleri yakından inceleme fırsatı bulur. O dönemde İtalyanların ürettikleri makinelerin kendi makinelerden teknolojik olarak çok daha üstün olduklarını görür İtalyanların ürettiğinden daha iyi makineler üretme hedefi koyarak çalışmalar başlar.

1990 yılında meyve suyu imalatı gerçekleştirirken kullandıkları dolum makinesinin sık sık arızalanması üzerine, daha iyi çalışan bir makineyi üretebileceğine olan inancı, Necmettin Öztürk’ün makine imalat sektörüne adım atmasına 1997 yılında Milano’da düzenlenen makine fuarını ziyareti sırasında İtalyanlardan daha iyi makine üretebileceklerine inanması ise, Dizayn Makine’nın bugün dünya kalitesinde üretim yapabilen ve kendi markasıyla 116 ülkeye ürünlerini ihraç edebilen bir firma olması sürecini başlatmış olur.

AR-GE’ye Verilen önem Dizayn Makine’yı Dünya Markası Haline Getirdi

Gıda ve Dolum makineleri üretiminde dünyada üretilen öncü teknolojide ve kalitede makine üretmeyi kendilerine yeni hedef olarak belirleyen Necmettin Öztürk, bu amaca ulaşmak için, 2001 yılında dizayn makine bünyesinde Ar-ge merkezinin kurulumunu gerçekleştirir. Talaşlı üretime geçerek ürünlerin imalat süresinde oldukça önemli kısaltmalar sağlar. Böylelikle 1993 yılında beş ayda üretimini gerçekleştirilen makineyi bir haftada üretebilir hale gelirler. Üretim süresinde elde edilen önemli kazanıma ek olarak, Ar-Ge birimini kurmak üretilen makinelerin teknolojik anlamda da çok daha iyi konuma gelmesini sağlar. 2004 yılına gelindiğinde Dizayn Makine’nın ürettiği gıda ve dolum makineleri ile avrupa’da üretilen makineler arasında teknolojik olarak hiçbir fark kalmamıştır.”
 
 

Yurtdışında Katıldıkları ilk Fuar ve İhracata Yöneliş

Ürettiği gıda ve dolum makinelerinin dünya kalitesinde olduğuna inanması, Necmettin Öztürk’e dışa açılması gerektiği konusunda en önemli motivasyonu sağlar. Bu doğrultuda Dizayn Makine, 2001 yılında İran’da düzenlenen makine fuarına katılır. Herşeyin ilkinin getirdiği zorluklarla karşılaşarak, fuar süresince hiçbir makine siparişi alamamış olmalarına rağmen orada kurulan bağlantılar sayesinde aynı yıl İran da makine ihracatı gerçekleştirmeye başlar.

2002 yılı Dizayn Makine için ihracatın hızlanmaya başladığı yıl olur. Devam eden yıllarda dışa açılma sürecini başarı ile tamamlayan Dizayn Makina, bugün üretiminin yüzde doksanlık kısmını ihraç eden bir firma olmuştur.

Müşteri odaklı üretim

İhracata Yönelik üretimin artması ile birlikte, uzak ülkelere ihraç edilen makinelere yedek parça temin edilebilmesi ve servis hizmetini sağlanmasını hızlandırmak için oldukça pratik bir çözüm geliştiren Necmettin Öztürk, 2006 yılından itibaren ürettiği makineleri ihraç edilen ülkelerin coğrafi konumunu göz önünde bulundurarak üretmeye başlar. Örneğin ihraç edilen bir süt dolum makinesini imal ederken, yedek parçaların o ülkeye yakın ülkelerde üretilmesine veya o ülkedeki kolay bulunan malzemeler ile uyumlu olmasına özen gösterir. Buda makineleri satın alan üreticinin servis yedek parça için bekleme süresinin en aza indirilmesini sağlar.

Hedef Dünya Markası Olmak

1993 yılında kurulan Dizayn Makine,dolum ve paketleme makineleri imalatı ile süt sektöründe hizmet veren bir kuruluş. Bugün gelinen noktada üretiminin yüzde doksanını ihracata yönelik yapan ve ürünlerini kendi markasıyla 116 ülkeye satış yapan firmamızın, 9 farklı ülkede temsilciliği bulunuyor.

Bugün gelen talebe yetişemediklerini ve altı ay sonrasına teslim edilmek üzere makine siparişlerini aldıklarını İfade eden Öztürk, Dizayn Makine’nın şimdiki hedefi ise kendi alanında Dünya Markası haline gelmek

Kuruluşumuzun kalite politikasıdır.

İhracat Yaptığımız Bazı Ülkeler

Almanya, Angola, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Cibuti, Etiyopya, Fas, Fildişi Sahiller, Filistin, Fransa, Gine, Güney Afrika, Gürcistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, K.K.T.C, Kazakistan, Kosova, Libya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mısır, Moritanya, Nijerya, Özbekistan, Romanya, Rusya, Polonya, Suudi Arabistan, Senegal, Sırbistan, Sudan, Suriye, Tanzanya, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün, Yemen, Yugoslavya, Yunanistan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Tanzanya, Mali, Afganistan, Özbekistan, Kongo, Kamerun, Kanada, Amerika, Kolombiya, Galler, İsveç, Danimarka, İtalya, Belçika, Ukrayna, Ermenistan, Tacikistan, İsrail, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Cibuti, Somali, Yeni Kaledonya, Benin, Nijer, Çad, Uganda 

Open chat